Αν είστε λάτρεις της πατάτας, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή! Οι γεμιστές πατάτες φούρνου με τυριά και μπέικον, θα δώσουν στο τραπέζι σας μια γιορτινή αίσθηση, χωρίς, μάλιστα, να χρειαστεί να ξοδέψετε όλη τον ελεύθερο χρόνο σας στην κουζίνα για να το ετοιμάσετε....
Τι θα χρειαστείτε:
• 4 μεγάλες πατάτες για φούρνο
• 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• ¾ του φλιτζανιού γάλα
• 170 γραμμάρια τυρί φέτα
• ¼ του φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
• 3 φέτες ψημένο μπέικον, ψιλοκομμένο (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)
• 1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)
• Αλά και πιπέρι
Πως τα το ετοιμάσετε:
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Πλύνετε τις πατάτες και τρυπήστε τες μερικές φορές με ένα πιρούνι, Ψήστε τις πατάτες για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν και βγάλτε τες από τον φούρνο. Αφού κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε, κόψτε ένα κομμάτι, σε οβάλ σχήμα από το πάνω μέρος τους και αφαιρέστε στο εσωτερικό, το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα. Προσοχή, να μην τρυπήσετε τις πατάτες και στο κάτω μέρος τους. Αφού έχετε μαζέψει τα εσωτερικά της κάθε πατάτας, προσθέστε το βούτυρο και το τυρί φέτα, σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μίξερ ώστε να φτιάξετε πουρέ. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα. Όταν το μείγμα γίνει παχύ και κρεμώδες, μπορείτε να σταματήσετε το χτύπημα και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι σας. Το επόμενο βήμα, είναι να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας στους 170 βαθμούς Κελσίου. Αφού έχετε γεμίσει με το μείγμα σας το εσωτερικό της κάθε πατάτας, βάλτε τες και πάλι στον φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά, μέχρι οι «κορυφές» να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε, αν θέλετε, το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κορυφή, αλλά και επιπλέον τυρί, και τα ψήνεται για ένα λεπτό, πριν τα βγάλετε από τον φούρνο και σερβίρετε. Είστε έτοιμοι!