Winston: Το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο πωλήθηκε για 9.500 ευρώ! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Winston: Το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο πωλήθηκε για 9.500 ευρώ!


Winston: Το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο πωλήθηκε για 9.500 ευρώ!Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας αρέσουν τα κοκτέιλ – η πολύπλοκη δημιουργία τους, η εντυπωσιακή παρουσίασή τους, η εκρηκτική γεύση τους. Ωστόσο υπάρχει ένα κοκτέιλ που δεν το έπινες ποτέ στη ζωή σου: μάλλον θα προτιμούσες να το βάλεις σε θησαυροφυλάκιο για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα στο πάρει ποτέ κανείς! 
Ο λόγος για το Winston, το οποίο «γεννήθηκε» στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και η...
δημιουργία του κοστίζει 2.200 ευρώ! Και από σήμερα είναι το πιο ακριβό κοκτέιλ στον πλανήτη, αφού έσπασε το ρεκόρ Γκίνες και πωλήθηκε για 9.500 ευρώ. Και για να το φτιάξεις δεν είναι καθόλου εύκολο. Χρειάζεται μια δόση Grand Marnier Quintessence, Chartreuse Vieillissement Exceptionnellement Prolonge και λίγο παλιό καλό Angostura Bitters. Το μυστικό του όμως είναι η μια σταγόνα κονιάκ Croizet του 1858. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί μόνο μια σταγόνα, η απάντηση είναι απλή: το μπουκάλι κονιάκ Croizet του 1858 κοστίζει 116.000 ευρώ και ήταν αυτό που έπινε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ όταν σχεδίαζε την απόφαση στη Νορμανδία.
Οι δημιουργοί του στο Crown Melbourne’s Club 23 λένε ότι η γεύση του είναι μοναδική, ενώ χρειάζεται 16 ώρες για να φτιαχτεί. Το Winston δημιουργήθηκε μόνο μια φορά και πωλήθηκε για 9.500 ευρώ. Στην υγεία του!


Σου άρεσε;

Σχολίασε