Απίστευτο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει σχετικά με τη χρησιμοποίηση κρέατος αλόγου στα τρόφιμα. Όπως προέκυψε χθες το βράδυ, τα παιδικά γλυκά μπαίνουν στη λίστα με τα υπό παρακολούθηση τρόφιμα για περιεκτικότητα σε κρέας αλόγου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ζελατίνη, που προέρχεται από το δέρμα και τα κόκκαλα...των ζώων και συναντάται σε...
ορισμένα γλυκά όπως το ζελέ, οι καραμέλες και μερικά γιαούρτια, θα εξεταστεί για δείγματα αλόγου!
Η έρευνα θα επεκταθεί σε συνολικά 514 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των κύβων ζωμών και των μπριζόλων, όπως ανακοίνωσε η Food Standards Agency χθες.
Η FSA έχει προβεί μέχρι στιγμής σε δύο φάσεις εξετάσεων. Η πρώτη περιλαμβάνει την έρευνα προϊόντων από βόειο κρέας, όπως τα μπέργκερ, ο κιμάς και οι κεφτέδες, τα οποία ελέγχονται για DNA αλόγου και χοίρου.
Η δεύτερη περιλαμβάνει 140 δείγματα από προετοιμασμένα βοδινά γεύματα, όπως τα λαζάνια και η κρεατόπιτα. Η τρίτη φάση, η οποία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει προϊόντα που αναγράφουν ως κύριο συστατικό τους το βοδινό κρέας, όπως η ζελατίνη, οι κύβοι ζωμών και οι μπριζόλες.