Υλικά
- 2 μερίδες
- 1 μεγάλο λουκάνικο κομμένο φέτες ή καρέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη καρε
- 2 ντομάτες κομμένες καρέ
- 200 γραμ. Κριθαράκι μέτριο
- Τυρί φέτα (κατά βούληση)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι
- Καπνιστή γλυκιά πάπρικα
- Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το λουκάνικο. Όταν πάρει χρωμα προσθέτουμε την πιπεριά και μετά από 2 λεπτά την ντομάτα.
- Όταν εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το φαγητό μας. Χαμηλώσουμε τη φωτιά στο μισό της έντασης που έχει η κουζίνα μας και ανακατεύουμε άμα διαστήματα.
- Έχουμε έτοιμο βραστό νερό στον βραστήρα μας ώστε αν χρειαστεί να προσθέσουμε στο φαγητό μας να μην σταματήσει ο βρασμός.
- Όταν βράσει το κριθαράκι μας και έχουν μείνει λίγα υγρά προσθέτουμε την φέτα, το θυμάρι, την πάπρικα και αλάτι πιπέρι αν χρειάζεται(εξαρτάται απο το πόσο πικάντικο είναι το λουκάνικο μας)