Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη ζύμη
- 500 γρ αλεύρι σκληρό
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 200 ml χλιαρό νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 1 αυγό λίγο
- ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- λίγη κανέλλα προαιρετικά
- αλάτι-πιπέρι
- βούτυρο για την επάλειψη
- μέλι για το σερβίρισμα
- Ετοιμάζουμε μια σφιχτή ζύμη με το αλεύρι, το αλάτι, χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο νερό χλιαρό αντίστοιχα.
- Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄.
- Ανακατεύουμε το ανθότυρο , την ρικότα , το αυγό έτσι ώστε να πετύχουμε ένα παχύρρευστο χυλό και προσθέτουμε το δυόσμο και κανέλα.
- Μοιράζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη μας.
- Παίρνουμε κάθε φύλλο που ανοίξαμε και το κόβουμε σε 5 ίσες μακρόστενες λωρίδες.
- Αλείφουμε τις λουρίδες με λίγο λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο.
- Βάζουμε 1 1/2 κουταλιά περίπου από το μείγμα του τυριού στην άκρη κάθε λουρίδας,το διπλώνουμε διαγωνίως για να φτιάξουμε ένα τρίγωνο.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες λουρίδες και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς κελσίου έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα .
- Tοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι.