Φιλέτο μπακαλιάρου στο ταψί | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Φιλέτο μπακαλιάρου στο ταψί

Φιλέτο μπακαλιάρου στο ταψί

Συστατικά

  • 5 μικρές πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου (200gr)
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός

  • Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
  • Κόψε τις πατάτες και τις ντομάτες “κυδωνάτες” και ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε ένα ταψί, ανακάτεψε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ρίγανη με μπόλικο αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο
  • Ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά, ανακάτεψε το φαγητό, ώστε να γυρίσουν όλα τα υλικά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο.
  • Πρόσθεσε το λεμόνι σε φέτες και την ντομάτα και άφησε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  • Τέλος, πρόσθεσε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου και ψήσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμαστεί το ψάρι.
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο ψωμί.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: