Οι γεύσεις και οι μυρωδιές από 2 κρέατα, πιπεριές και δύο τυριά ανακατεύονται και απογειώνουν τη γεύση.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μέτριους κύβους
- 500 γρ. μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο κομμένο σε μέτριους κύβους
- 450 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. φυτίνη με βούτυρο
- 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών διαλυμένος σε 1½ ποτήρι ζεστό νερό
- 150γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
- 3 ψιλοκομένες ώριμες ντομάτες
- 1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. μπαχάρι σε σπόρους
- 1/2 κ.γ. κοφτό κανέλα
- αλάτι πιπέρι
- Στρώνουμε το πάτο μιας γάστρας με τα δύο είδη κρέατος ανάμεικτα αλατοπιπερωμένα.
- Βάζουμε από πάνω σε στρώσεις εναλλάξ τις πιπεριές, τις τομάτες και τα κρεμμύδια, και στο τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη φέτα με το κεφαλοτύρι.
- Περιχύνουμε με τη φυτίνη και το ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών.
- Καρυκεύουμε με το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 2-2½ ώρες στους 160 – 170°C.