Οι γυναίκες αλλάζουν πιο εύκολα σεξουαλικό προσανατολισμό | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Οι γυναίκες αλλάζουν πιο εύκολα σεξουαλικό προσανατολισμό

Οι γυναίκες αλλάζουν πιο εύκολα σεξουαλικό προσανατολισμόΣύμφωνα με νέα έρευνα, οι γυναίκες είναι τρεις φορές πιο πιθανό να είναι bisexual από τους άνδρες, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς η σεξουαλικότητα των γυναικών είναι πιο «προσαρμοστική» συγκριτικά με τη σεξουαλικότητα των ανδρών.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα και τους ειδικούς, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να γίνουν bisexual, αν προκύψουν ευκαιρίες για

να διερευνήσουν τη σχέση τους με το ίδιο φύλο. Αντίθετα, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να μείνουν στη μια πλευρά του «σεξουαλικού φράχτη».

Όπως σημειώνει η ASA, «οι ρομαντικές ευκαιρίες φαίνεται να επηρεάζουν τη σεξουαλική ταυτότητα των γυναικών, αλλά όχι των ανδρών», κάτι που ίσως να σημαίνει ότι η σεξουαλικότητα των γυναικών είναι πιο «ευέλικτη».

Σε πιο ειδικό επίπεδο, η μελέτη αναφέρει ότι οι πιο εμφανίσιμες γυναίκες και εκείνες με τα υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης ήταν λιγότερο πιθανό να δηλώσουν ότι είναι bisexual. Επιπλέον, οι γυναίκες που μέχρι το δεύτερο επίπεδο εξέτασης (22 ετών) είχαν γίνει μητέρες, ήταν λιγότερο πιθανό να δηλώσουν ότι είναι 100% straight, όταν εξετάστηκαν στο τελευταίο επίπεδο (28 ετών).

Μεταξύ άλλων, η συγγραφέας της μελέτης, καθηγήτρια κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Νοτρ Νταμ, Elizabeth Aura McClintock, δήλωσε για τα ευρήματα:

«Οι γυναίκες που έχουν επιτυχημένες σχέσεις με άνδρες, μπορεί ποτέ να μην εξερευνήσουν την έλξη τους από άλλες γυναίκες. Ωστόσο, οι γυναίκες που νιώθουν να έλκονται από άλλη γυναίκα, αλλά έχουν λιγότερο ευνοϊκές ετερόφυλες επιλογές, είναι πιθανότερο να πειραματιστούν με συντρόφους ιδίου φύλου. Και οι γυναίκες που ενεργούν και νιώθουν έλξη για το ίδιο φύλο, είναι πιο πιθανό να ενσωματώσουν το ίδιο φύλο στη σεξουαλικότητά τους».

«Δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν αν βρίσκουν ελκυστικούς τους άνδρες, άλλες γυναίκες ή και τα δύο φύλα», πρόσθεσε η McClintock. «Αλλά το κοινωνικό πλαίσιο και οι ρομαντικές εμπειρίες μπορεί να επηρεάσουν το πώς βλέπουν οι ίδιες τη σεξουαλική τους ταυτότητα».

Πηγή:pathfinders.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: