Μπορεί να μην είναι κατάλληλες για δίαιτα, αλλά οι πλούσιες, κρεμώδεις σάλτσες, συνοδεία ζυμαρικών ή κρεατικών είναι η αδυναμία μου!!!
Δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά για μία στο τόσο δεν χάλασε και ο κόσμος.
Αυτό το πιάτο είναι πραγματικά πανεύκολο και πεντανόστιμο.
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό το πιάτο είναι … τα πάντα !!!
Η υφή της σάλτσας, το κοτόπουλο που έχει ροδίσει, τα μανιτάρια που λατρεύω, η γεύση από το εστραγκόν που γεύεσαι σε κάθε μπουκιά … Τέλειος συνδυασμός υλικών και κάνουν το τέλειο πιάτο!
Το κλασσικό Stroganoff είναι με χοιρινό, εγώ εδώ σας προτείνω να το δοκιμάσετε και με κοτόπουλο.
Υλικά:
- 500 γρ. κοτόπουλο στήθος (κομμένο σε κομματάκια)
- λίγο ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 400 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια / υψηλή θερμοκρασία ζεσταίνετε λίγο λάδι και κατόπιν ρίχνε τε τα κομματάκια κοτόπουλου, γυρίζοντάς τα έως ότου ροδίσουν. Βγάζετε από το τηγάνι το κοτόπουλο και το αφήνετε σε ένα πιάτο.
Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμοκρασία στο μάτι και προσθέστε ακόμα λίγο λάδι και ρίξτε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια στο τηγάνι να τσιγαριστούν. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν και να αποκτούν ένα καφετί χρώμα, προσθέστε μία μεγάλη κουταλιά νερό. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε τα μανιτάρια να βγάλουν το νερό τους και έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε το μαγείρεμά τους για κόμη 10 λεπτά. Λίγο πριν κλείσετε το μάτι προσθέστε το εστραγκόν και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε.
Τέλος, κλείστε το μάτι και προσθέστε στο τηγάνι το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε όλα τα υλικά.
Συνοδεύεται με ό,τι τραβάει η όρεξή σας:
noodles, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, πουρέ …
TIPS
Εάν θέλετε στο τελευταίο στάδιο, μαζί με την κρέμα γάλακτος προσθέστε στο τηγάνι και 1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδας