Ελληνικοί κεφτέδες | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ελληνικοί κεφτέδες

Η Marie Chantal αγαπάει την ελληνική κουζίνα και το αποδεικνύει στο blog της. Αυτή τη φορά μαγειρεύει ελληνικούς κεφτέδες και σού δίνει τη συνταγή! 

Συστατικά

  • 400 γραμ. οργανικός κιμάς βοδινός
  • 200 γραμμ. οργανικός κιμάς αρνίσιος
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σούπας ψίχα ψωμιού
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1-2 κ.σούπας φρέσκο δυόσμο
  • μισή κ.γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 μικρή πράσινη, καυτερή 

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Βάλε όλα τα υλικά σου (από τον κιμά μέχρι το αλατοπίπερο) σε ένα μεγάλο μπολ και ζύμωσέ τα.
  • 2
    Εάν το μίγμα σου διαλύεται βάλε λίγη ψίχα παραπάνω.
  • 3
    Σκέπασε το μπολ και βάλ' το στο ψυγείο για μία ώρα.
  • 4
    Πλάσε τους κεφτέδες σου σε μέγεθος καρυδιού ή μεγαλύτερους εάν το προτιμάς.
  • 5
    Αλεύρωσε ελαφρά τους κεφτέδες σου.
  • 6
    Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει τηγάνισε τους κεφτέδες σου περίπου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν.
  • 7
    Εναλλακτικά τηγάνισε τους κεφτέδες για λίγο και ψήσ' τους άλλα 4 λεπτά στο φούρνο για να ψηθούν ακόμη καλύτερα.
  • 8
    Σέρβιρε με τζατζίκι, πίτα και χωριάτικη σαλάτα!


  • Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: