Τόνος με φασόλια και σέλινο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Τόνος με φασόλια και σέλινο

Τόνος με φασόλια και σέλινοΔοκίμασε αυτή τη δροσερή σαλάτα με τόνο και φασόλια,  για κυρίως ή βραδινό! Πλούσια σε θρεπτική αξία, χαμηλή σε θερμίδες.

Θερμίδες: 200


Συστατικά


  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/4 φλιτζάνι και 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τέσσερις κονσέρβες των 90 γραμμαρίων τόνο σε νερό στραγγισμένο
  • 3 κοτσάνια σέλινο με φύλλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Δύο κονσέρβες των 400 γραμμαρίων άσπρα φασόλια στραγγισμένα
  • 1 1/2 κουταλιές στραγγισμένα κάπαρη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε ελαφρά το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα, και έπειτα πρόσθεσέ τα σιγά-σιγά στο ελαιόλαδο και ανακάτεψε.
  • 2
    Ρίξε μέσα το σχοινόπρασο και τη βινεγκρέτ λεμονιού-μουστάρδας και αλατοπιπέρωσε.
  • 3
    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε απαλά το στραγγισμένο τόνο με το σέλινο, τα άσπρα φασόλια και την κάπαρη.
  • 4
    Πρόσθεσε τη βινεγκρέτ λεμόνι-μουστάρδα και ανακατέψτε για να απλωθεί σε όλη τη σαλάτα.
  • 5
    Ρίξε στη σαλάτα αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε αν το θες και με ψωμί.


  • Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: