• 1 Knorr κύβο λαχανικών ή κότας ή 1 μερίδα «Σπιτικό» ζωμό
• 500 ml ζεστό νερό
• 300 γρ. κουσκούς
• 150 γρ. λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
• 150 γρ. μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
• 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ:
• 50 ml ελαιόλαδο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Διαλύουμε τον κύβο ή τον «Σπιτικό» ζωμό στο ζεστό νερό και περιχύνουμε το κουσκούς. Το καλύπτουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, τις καρδιές αγκινάρας, τις ελιές και τον μαϊντανό.
3. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, για να δημιουργήσουμε το ντρέσινγκ μας.
4. Στη συνέχεια, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ το κουσκούς, ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται.