Ζυμαρικά με σαρδέλες και ελιές | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ζυμαρικά με σαρδέλες και ελιές

zymarika me sardeles gia xolisteriniΗ μεγάλη διατροφική της αξία και η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θα κάνουν αυτό το πιάτο αγαπημένη συνήθεια και όσων έχουν χοληστερίνη...



Υλικά
  • 400γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά
  • 300γρ. σαρδέλες φιλέτο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 250γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 100γρ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρετε για 2 - 3 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις σαρδέλες, σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 λεπτό.

Βήμα 4

Τέλος, κρατάτε λίγο μαϊντανό στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.

Βήμα 5

Ρίχνετε τα ζυμαρικά ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε το πιάτο πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό.
Σημείωση: Παρόλο που η σαρδέλα περιέχει αρκετή ποσότητα χοληστερόλης, έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα της συντελούν στην καλή υγεία και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: