Η μεγάλη διατροφική της αξία και η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θα κάνουν αυτό το πιάτο αγαπημένη συνήθεια και όσων έχουν χοληστερίνη...
Υλικά
- 400γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά
- 300γρ. σαρδέλες φιλέτο
- 50ml ελαιόλαδο
- 100ml λευκό κρασί
- 250γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 100γρ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρετε για 2 - 3 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτετε τις σαρδέλες, σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Τέλος, κρατάτε λίγο μαϊντανό στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Ρίχνετε τα ζυμαρικά ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε το πιάτο πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό.
Σημείωση: Παρόλο που η σαρδέλα περιέχει αρκετή ποσότητα χοληστερόλης, έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα της συντελούν στην καλή υγεία και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.