Σφυρίδα(ή μπακαλιάρος) αλά Σπετσιώτα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σφυρίδα(ή μπακαλιάρος) αλά Σπετσιώτα

Σφυρίδα(ή μπακαλιάρος) αλά ΣπετσιώταΥλικά:

• 6 φιλέτα σφυρίδας ή μπακαλιάρου
• 6 καρότα τριμμένα
• 6-8 τομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
• 12 φέτες τομάτας
• 2 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
• 6 κ.σ. ελιές καθαρισμένες
• 6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 200 ml ελαιόλαδο

• 3 φύλλα δάφνης
• 1 Knorr «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών
• 3 σφηνάκια ούζο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 3 φύλλα λαδόκολλας


Εκτέλεση:

1. Ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα σφυρίδας, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού για 10 λεπτά περίπου.
2. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, τα καρότα, τις ψιλοκομμένες τομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, το σκόρδο, τον μάραθο, το ούζο και τον «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών και τα σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας καλά για 5 λεπτά.
3. Τοποθετούμε τα φύλλα λαδόκολλας πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Χωρίζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε 3 ίσα μέρη και τα βάζουμε πάνω σε κάθε λαδόκολλα.
4. Βάζουμε πάνω από κάθε λαδόκολλα με το μείγμα των λαχανικών 2 φιλέτα ψαριού, 2 φέτες τομάτας, τα φύλλα δάφνης και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
5. Διπλώνουμε προσεκτικά σε σχήμα φακέλου τις λαδόκολλες και τις βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-45 λεπτά.
Tip: Αντί για σφυρίδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο μπακαλιάρου.



Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: