Σασλίκ με δεντρολίβανο και σκόρδο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σασλίκ με δεντρολίβανο και σκόρδο

Σασλίκ με δεντρολίβανο και σκόρδοΣασλίκ είναι το όνομα που δίνουν στο αρνίσιο σουβλάκι στον Καύκασο και πραγματικά είναι όνειρο! Ζουμερό αρνίσιο κρέας σε ατομική σούβλα με κρεμμύδι και πιπεριά!

Συστατικά

  • 1 μικρό ποδαράκι αρνίσιο (1,5 κιλό), ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 1 λεμόνι (το χυμό και το ψαχνό του ψιλοκομμένο)
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 20 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ένα ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 πράσινες πιπεριές σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Κόψε τα φύλλα από τα κλωνάρια του δεντρολίβανου.
  • 2
    Ανάμειξε το κρέας με το λεμόνι και το χυμό, το λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπέρωσε καλά. Σκέπασε καλά το κρέας και άφησέ το στο ψυγείο για μερικές ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ).
  • 3
    Πέρασε το κρέας σε μεταλλικές σούβλες για σουβλάκι εναλλάξ με πιπεριά και κρεμμύδι. (Αν χρησιμοποιήσεις ξύλινα καλαμάκια μούλιασέ τα 20 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσεις).
  • 4
    Ζέστανε τα κάρβουνά σου και βάλε τα σουβλάκια για 5 λεπτά λεπτά από τη μία πλευρά και άλλά 5-10 λεπτά από την άλλη μέχρι να ψηθεί το κρέας.
  • 5
    Για να τεστάρεις αν το κρέας είναι ψημένο τρύπα ένα κομμάτι κρέας με ένα καλαμάκι ή μια σούβλα και δεν πρέπει να τρέξει αίμα.
  • 6
    Άφησε το κρέας να κάτσει λίγο πριν το σερβίρεις.
  • 7
    Σέρβιρε με ζεστή αραβική πίτα, τζατζίκι ή γιαούρτι, φέτες ντομάτας και αγγούρι.


  • Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: