Γιουβέτσι με κοτόπουλο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Γιουβέτσι με κοτόπουλοΑγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό τόσο για το κυριακάτικο όσο και το καθημερινό τραπέζι, που κάνει ευτυχισμένη όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 800γρ. κοτόπουλο Νιτσιάκος φιλέτο από μπούτι...300γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 800γρ. ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 600ml ζωμό κοτόπουλου
  • ½ ματσάκι δυόσμο σε φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
  • 30ml ελαιόλαδο + 40ml για το τέλος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπουκιές. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Βάζετε μια κατσαρόλα (που μπορεί να μπαίνει και στο φούρνο) να κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το κριθαράκι να σοταριστεί κι αυτό για 2 λεπτά, να γυαλίσει. Σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 4

Ρίχνετε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Βάζετε την κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνετε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα.

Βήμα 5

Βγάζετε την κατσαρόλα από το φούρνο, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και βάζετε ξανά το φαγητό στο φούρνο για 10 λεπτά.

Βήμα 6

Αφαιρείτε τα κοτσανάκια από το δυόσμο, ψιλοκόβετε τα φύλλα και τα προσθέτετε στο φαγητό μαζί με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Δοκιμάζετε το φαγητό, αλατοπιπερώνετε αν χρειαστεί και σερβίρετε σε πιάτα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: