Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι, σκόρδο και δεντρολίβανο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι, σκόρδο και δεντρολίβανο

kotopoulo-me-patates-anoigmaΗ κλασική νοστιμιά του ζουμερού κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο απογειώνεται με μερικές μικρές έξτρα πινελιές...

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 3 λεμόνια ζουμερά
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό τηγάνι στύβετε τα 2 λεμόνια, προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και το μέλι και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μοσχοβολήσει η κουζίνα σας από τα αρώματα.

Βήμα 2

Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες. Κόβετε το τρίτο λεμόνι σε φέτες και το προσθέτετε και αυτό στο ταψί. Ραντίζετε με το μίγμα μελιού- αρωματικών, σκορπάτε τις σκελίδες του σκόρδου και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ψήνετε για 50 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες να γίνουν τραγανές.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: