Λινγκουίνι με ψάρι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Λινγκουίνι με ψάρι

Υλικά

  • 240 γραμμ. λινγκουίνι
  • μισό κιλό φιλέτα μπακαλιάρου ξεπαγωμένα ή φρέσκα από τον ψαρά σας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ρίζα μάραθου καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 6 σκελίδες φρέσκου σκόρδου λιωμένες
  • 1 κ.σούπας κάπαρη
  • 2 κονσέρβες τομάτα ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός για το σερβίρισμα...


Εκτέλεση
Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Στράγγισέ τα και κράτα 1/4 του φλιτζανιού από το νερό τους. Άφησέ τα στην άκρη.
Αλατοπιπέρωσε το ψάρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε τη μία κουταλιά ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά.
Βάλε το ψάρι και ψήσ' το για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά. Βγάλε το ψάρι από το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει. Διάλυσε την ψίχα του ψαριού σε μικρά κομμάτια.
Ρίξε στο τηγάνι την υπόλοιπη μία κουταλιά λάδι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το μάραθο.
Μαγείρεψε ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Πρόσθεσε το σκόρδο, την κάπαρη, τη ρίγανη, το δυόσμο και το βασιλικό, την ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας και το νερό από τα ζυμαρικά.

Άφησε να πάρει βράση και μετά άφησέ το να βράζει για 8 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.

Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τη σάλτσα στα μακαρόνια. Πρόσθεσε το ψάρι και ανακάτεψε.

Σέρβιρε με μαϊντανό.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: