Ο πελτές γίνεται μεζές, αλείφεται πάνω σε φρέσκο ψωμάκι και σερβίρεται με ψητό μανούρι, για ένα γρήγορο και ελαφρύ snack, ή για να συνοδεύσετε το τσίπουρο και το ούζο σας.Υλικά
- 2 χοντρές φέτες ψωμί με προζύμι
- ½ φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
- 2 φέτες μανούρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου, ψιλοκομμένα
- μερικά φύλλα ρόκας
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το μανούρι σε ένα σχαροτήγανο και ψήνετε, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε τον πελτέ, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και αλάτι και ανακατεύετε ελαφρά.
Βήμα 3
Αλείφετε τον πελτέ στις φέτες του ψωμιού και τοποθετείτε από πάνω από μία φέτα ψητό μανούρι και λίγα φύλλα ρόκας.