Πρώτη φορά στο σεξ: 6 ερωτήσεις που ντρέπεσαι να ρωτήσεις και οι απαντήσεις τους | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πρώτη φορά στο σεξ: 6 ερωτήσεις που ντρέπεσαι να ρωτήσεις και οι απαντήσεις τους

σεξ έφηβη«Όταν ξεκίνησα να ακούω από τις φίλες μου για το σεξ, ένιωθα πως δεν έχω ιδέα. Φυσικά, το google με βοήθησε πολύ, αφού βρήκα άπειρες πληροφορίες σχετικά με το σεξ. 
Τι είναι, πως το κάνεις, πότε να το κάνεις, με ποιον να το κάνεις. Όμως νιώθω πως έτσι, αν και έμαθα πολλά, δεν ηρέμησα αλλά μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο. 
Και επίσης δεν ξέρω αν όλα αυτά όντως πρέπει να τα κάνω. Αναρωτιέμαι, πως έκαναν σεξ οι άνθρωποι πριν το ίντερνετ…
Έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω ποιον να ρωτήσω. 
Οι φίλες μου μπορεί να με κοροϊδέψουν και στην μαμά μου ντρέπομαι να τα πω όλα αυτά που σκέφτομαι, όσο καλή σχέση κι αν έχουμε.»
Αυτή είναι περίπου η σκέψη μίας έφηβης προτού κάνει σεξ και παρακάτω θα μπορείς να βρεις απαντήσεις σε αυτές τις ανησυχίες.
Πότε να κάνω σεξ;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που θεωρείται ότι ‘πρέπει’ να κάνεις σεξ. Όμως, μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξής σου, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, θα μπορείς να περιμένεις μία ευχάριστη και όμορφη εμπειρία. Αυτό σημαίνει πως το σώμα σου είναι έτοιμο για την σεξουαλική επαφή με τον φίλο σου αφού περάσεις την εφηβεία. 
Θα είναι τότε η περίοδος που θα έχεις μάθει αρκετά το σώμα σου και τις λειτουργίες του ώστε να μπορείς να το καταλάβεις και την ώρα του σεξ, πόσο το απολαμβάνει ή πόσο ενοχλείται από κάτι. Έτσι  μόνο θα μπορείς να το επικοινωνήσεις και στον σύντροφό σου ώστε να περάσετε και οι δύο ευχάριστα.
Να του πω πως είναι η πρώτη μου φορά;
Περισσότερο από την απάντηση, σημασία έχει ο λόγος που κρύβεται πίσω από αυτή την ερώτηση. Ανησυχείς πως θα φανείς λιγότερο ‘προχωρημένη’; Φοβάσαι πως θα σε κορο ϊδέψει; Σκέφτεσαι πως δεν θα θέλει να κάνει μαζί σου κάτι περισσότερο; Αν υπάρχει μία τέτοια σκέψη, ίσως να μην είναι σωστή η επιλογή σου. Χρειάζεται ο σύντροφός σου να σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και να μην σκέφτεσαι πως η στάση του απέναντί σου θα μπορούσε να αλλάξει τόσο εύκολα. Η άνεση και η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι χαρακτηριστικά της σχέσης σας πριν το σεξ ώστε αυτά να υπάρχουν και την ώρα της επαφής. Συνεπώς, μπορείς να του πεις ότι είναι η πρώτη σου φορά για να είναι και εκείνος σε θέση να σε βοηθήσει σε όποια δυσκολία ή ντροπή αντιμετωπίσεις την ώρα του σεξ.
Χρειάζονται προκαταρκτικά;
Όπως και σε κάθε άλλη μελλοντική σου σεξουαλική επαφή, έτσι και στην πρώτη, τα φιλιά και τα χάδια θα προετοιμάσουν το σώμα σου για αυτό που θα ακολουθήσει. Με το προκαταρκτικό παιχνίδι, ξυπνά σεξουαλικά το σώμα και των δυο σας και έτσι υποδέχεται με τον σωστό τρόπο την διείσδυση, όταν φτάσει εκείνη η στιγμή. Για αυτό λοιπόν, μην παραλείψεις τα προκαταρκτικά παιχνίδια. Έτσι κι αλλιώς, θα σας δώσουν τον χρόνο που χρειάζεστε και για να αισθανθείτε πιο άνετα αλλά και για να μάθετε ο ένας το σώμα του άλλου – ειδικά αφού συναντιέστε για πρώτη φορά.
Είναι απαραίτητο το προφυλακτικό; Από πού πρέπει να πάρω;
Το προφυλακτικό θα προστατέψει και τους δυο σας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και για αυτό είναι απαραίτητο σε κάθε σεξουαλική επαφή, άρα και στην πρώτη. Επιπλέον, διαβάζοντας τις οδηγίες χρήσης προτού το χρησιμοποιήσετε, θα καταφέρετε να μην έχετε φόβο και ανησυχία για κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.Τα φαρμακεία είναι το πιο ασφαλές μέρος από όπου μπορείς να προμηθευτείς προφυλακτικά.
Θα πονέσω πολύ;
Ο πόνος έχει να κάνει με την ανατομία του σώματός σου, το άγχος σου αλλά και τις κινήσεις του συντρόφου σου. Συνεπώς, με τα προκαταρκτικά που όπως αναφέραμε είναι απαραίτητα, θα μπορείς να έχεις χρόνο για να χαλαρώσεις και να εγκλιματιστείς. Έτσι, όταν έρθει η διείσδυση θα έχει ήδη προετοιμαστεί για αυτό το σώμα σου. Αν δεν είσαι αρκετά ήρεμη και διεγερμένη, ο κόλπος σου θα δυσκολευτεί αφού θα είναι σφιχτός και αυτό θα προκαλέσει πόνο. Σε περίπτωση που συμβεί, μην απογοητευτείς αλλά και μην βιαστείς. Αυτό σημαίνει πως θέλεις κι άλλο χρόνο, κι άλλα χάδια και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Άκουσε το σώμα σου λοιπόν και χωρίς βιασύνες, πάρτε περισσότερο χρόνο για παιχνίδια και χάδια.
Θα έχω οργασμό;
Δεν μπορεί κανείς να σου πει αν θα έχεις οργασμό ή όχι, όχι μόνο αναφορικά με την πρώτη σου φορά αλλά και για κάθε σου σεξουαλική επαφή. Αυτό συμβαίνει γιατί η κάθε γυναίκα μαθαίνοντας το σώμα της στο σεξ, μαθαίνει και πώς να έρχεται σε οργασμό – βοηθητικό είναι να έχεις βιώσει οργασμό μέσω του αυνανισμού ή και από σεξουαλικά χάδια που μπορεί να έχεις δεχθεί. Την πρώτη φορά όμως έχει παρατηρηθεί πως οι περισσότερες δεν φτάνουν σε οργασμό, καθώς έχουν αρκετό άγχος για την επαφή που η απόλαυση περνάει σε δεύτερη μοίρα. Πρόκειται για κάτι πολύ λογικό όμως και δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί. Με τις επόμενες επαφές θα μπορείς να νιώσεις πιο χαλαρή και να αρχίσεις να εκφράζεσαι και να πειραματίζεσαι ώστε να πετύχεις την κορύφωση.
Διεκδίκησε να μάθεις όσα χρειάζεσαι χωρίς να νιώθεις φόβο ή ντροπή, ώστε όταν έρθει η πρώτη σου φορά να αποφύγεις δυσκολίες, και τραυματισμούς (σωματικούς ή και ψυχολογικούς) και να γίνει όσο πιο ευχάριστη εμπειρία και μελλοντική ανάμνηση.
Αν υπάρχουν απορίες που νιώθεις πως δεν απαντήθηκαν αλλά δεν ξέρεις σε ποιον να απευθυνθείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα στοιχεία επικοινωνίας που θα βρεις στο τέλος του άρθρου.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: