Έχεις βαρεθεί να τρως τη μπριζόλα σου μαγειρεμένη πάντα με τον ίδιο τρόπο; Σου έχουμε μια πεντανόστιμη πρόταση:
ΥΛΙΚΑ
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες 250γρ η κάθε μία
- 1 κουταλιά του τσαγιού κύμινο σε κόκκους
- 1 κουταλιά του τσαγιού κόλιανδρο σε κόκκους σπασμένους
- 1 κουταλιά του τσαγιού πιπέρι μαύρο σε κόκκους σπασμένους
- 1 κουταλιά του τσαγιού πιπέρι πράσινο σε κόκκους σπασμένους
- 2 κουταλιές του τσαγιού θυμάρι φρέσκο
- 2 κουταλιές του τσαγιού σουσάμι
- 150ml ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα maille au miel
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα
- Αλατίζουμε τις μπριζόλες και μετά τις πατάμε πάνω στα μπαχαρικά για να τις καλύψουμε και από τις 2 μεριές
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικο τηγάνι, προσθέτουμε 30ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε μεριά
- Ξεκουράζουμε τις μπριζόλες σε μία πιατέλα για 3-4 λεπτά
- Εν τω μεταξύ στο τηγάνι που ψήσαμε προσθέτουμε το ξύδι και το βράζουμε μέχρι σχεδόν να εξατμισθεί όλο. Θέλουμε να μείνει περίπου 2 κουταλιές ξύδι.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ζουμιά πού έχει αφήσει η μπριζόλα στη πιατέλα. Έχουμε φτιάξει μια σάλτσα για τις μπριζόλες μας