Μπριζόλα με κρούστα μπαχαρικών και σάλτσα ξυδιού και Maille au miel | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μπριζόλα με κρούστα μπαχαρικών και σάλτσα ξυδιού και Maille au miel

μπριζόλαΈχεις βαρεθεί να τρως τη μπριζόλα σου μαγειρεμένη πάντα με τον ίδιο τρόπο; Σου έχουμε μια πεντανόστιμη πρόταση:
ΥΛΙΚΑ
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες 250γρ η κάθε μία
  • 1 κουταλιά του τσαγιού κύμινο σε κόκκους
  • 1 κουταλιά του τσαγιού κόλιανδρο σε κόκκους σπασμένους
  • 1 κουταλιά του τσαγιού πιπέρι μαύρο σε κόκκους σπασμένους
  • 1 κουταλιά του τσαγιού πιπέρι πράσινο σε κόκκους σπασμένους
  • 2 κουταλιές του τσαγιού θυμάρι φρέσκο
  • 2 κουταλιές του τσαγιού σουσάμι
  • 150ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα maille au miel
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα
  2. Αλατίζουμε τις μπριζόλες και μετά τις πατάμε πάνω στα μπαχαρικά για να τις καλύψουμε και από τις 2 μεριές
  3. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικο  τηγάνι, προσθέτουμε  30ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε μεριά
  4. Ξεκουράζουμε τις μπριζόλες σε μία πιατέλα για 3-4 λεπτά
  5. Εν τω μεταξύ στο τηγάνι που ψήσαμε προσθέτουμε το ξύδι και το βράζουμε μέχρι σχεδόν να εξατμισθεί όλο. Θέλουμε να μείνει περίπου 2 κουταλιές ξύδι.
  6. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα και  το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ζουμιά πού έχει αφήσει η μπριζόλα στη πιατέλα.  Έχουμε φτιάξει μια σάλτσα για τις μπριζόλες μας


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: