Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί

kouneli-anoigmaΤο μαρινάρισμα σε κρασί και το αργό μαγείρεμα στη γάστρα μπορεί να απαιτούν λίγο περισσότερο από το χρόνο σας, όμως το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει...



Υλικά

  • 1 κουνέλι
  • 1½ κιλό πατάτες, σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, σε χοντρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 10 μανιτάρια φρέσκα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • πιπέρια ανάμικτα (μαύρο, άσπρο, ροζ, πράσινο)
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αποβραδίς πλένετε το κουνέλι, το κόβετε σε μερίδες και το τοποθετείτε στη γάστρα. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο, τα μανιτάρια, το λάδι και τα πιπέρια και περιχύνετε ε το κρασί. Σκεπάζετε με το καπάκι της γάστρας και το αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα.

Βήμα 2

Το πρωί το βγάζετε από το ψυγείο και προσθέτετε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γάστρας, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 2½ ώρες. Μετά τη 1½ώρα ελέγχετε μήπως και σωθεί το ζουμί του φαγητού και προσθέτετε αναλόγως λίγο ζεστό νερό μέχρι το κουνελάκι να μαγειρευτεί.
Tip: Αν θεωρείτε ότι το κουνέλι έχει βαριά μυρωδιά, τότε το βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι για μία ώρα, μετά το ξεπλένετε καλά και στη συνέχεια το μαρινάρετε στη γάστρα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: