Μεγάλη διάκριση: Πρώτη η νομική Αθηνών στο Χάρβαρντ | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μεγάλη διάκριση: Πρώτη η νομική Αθηνών στο Χάρβαρντ

Ανάμεσα στους καλύτερους φοιτητές, από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο ήταν και η δική μας τετράδα! 

Οι Έλληνες φοιτητές της Νομικής σχολής Αθηνών η οποία ήταν αυτή και που ξεχώρισε τελικά στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης.

Οι φοιτητές της Νομικής σχολής Αθηνών που κατάφεραν και νίκησαν τους φοιτητές του Χάρβαρντ είναι:
Η Περσεφόνη Βερνάδου, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο Παναγιώτης Κυριακού και η Αννα Βεντουράτου κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Moot Court Competition, που έγινε στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη.

Ο διαγωνισμός φέτος έγινε για 12η χρονιά, και αφορούσε τη διαφορά μεταξύ δύο κρατών μελών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, ενός ανεπτυγμένου και ενός αναπτυσσόμενου, που προέκυψε λόγω της απόφασης του τελευταίου να ανακρατικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης μετά από μία περίοδο ιδιωτικοποίησης χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως ακριβώς αναφέρει η «Η καθημερινή».

Η νίκη της Ελλάδος είναι πολύ σημαντική διότι συμμετείχαν 117 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Η Ελληνική συμμετοχή, αφού πήρε το εισιτήριο στον προκριματικό γύρο της Ευρώπης βρέθηκε στην τελική φάση μαζί με 19 άλλα πανεπιστήμια και στο τέλος στο Χάρβαρντ.

Για την επιτυχία τους οι φοιτητές πήραν υποτροφίες για την παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων διεθνούς οικονομικού δικαίου, ενώ προέκυψαν και σοβαρές  προτάσεις για εργασία από μεγάλες εταιρείες.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: