Η ταλιάτα είναι σπαλομπριζόλα χωρίς κόκαλο και μπορεί να σας προσφέρει μοναδικά gourmet "πιάτα" που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Ιδού μια πεντανόστιμη συνταγή:
Για 4 μερίδες:
> 4 ταλιάτες 180-200 γρ. η κάθε μία
> 60 ml ελαιόλαδο
> Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη Sauce:
> 80 γρ μουστάρδα Dijon maille
> 80 ml ελαιόλαδο
> 40 ml λάδι τρούφας
Εκτέλεση:
> Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και το κρατάμε στην άκρη.
> Χτυπάμε μία μία τις μπριζόλες με το μπάτη ώστε να τις κάνουμε πολύ πολύ λεπτές, προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες στο κρέας και τις αφήνουμε στην άκρη.
> Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
> Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.
> Ψήνουμε μία μπριζόλα κάθε φορά, 2 λεπτά από την μία πλευρά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και δευτερόλεπτα από την άλλη ώστε να μην παραψηθεί.
> Τυλίγουμε τα palliard, τα κόβουμε σε 4 κομμάτια το κάθε ένα και σερβίρουμε με τη sauce.