Υλικά:
• 500 γρ. σπαγγέτι
• 1 ματσάκι ρόκα
• 4 κ.σ. κουκουνάρι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 φλιτ. τριμμένη παρμεζάνα
• 1/3 φλιτ. Ελαιόλαδο• Αλάτι και φρεσκοξυρισμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό, βουτάτε σ’ αυτό το ματσάκι της ρόκας και το αφήνετε για 2’. Ξεπλύνετε τη ρόκα με κρύο νερό και τη στραγγίζετε.
• 500 γρ. σπαγγέτι
• 1 ματσάκι ρόκα
• 4 κ.σ. κουκουνάρι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 φλιτ. τριμμένη παρμεζάνα
• 1/3 φλιτ. Ελαιόλαδο• Αλάτι και φρεσκοξυρισμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό, βουτάτε σ’ αυτό το ματσάκι της ρόκας και το αφήνετε για 2’. Ξεπλύνετε τη ρόκα με κρύο νερό και τη στραγγίζετε.
2.Χτυπάτε στο μπλέντερ τη ρόκα, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το μισό φλιτζάνι παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείτε το μείγμα.
3. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Αδειάστε το πέστο ρόκας στην κατσαρόλα, ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε για περίπου 2-3’ σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.