Ντολμαδάκια με κιμά | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ντολμαδάκια με κιμά

Συστατικά

  • 1 βάζο αμπελόφυλλα (200 γρ. περίπου)
  • 750 γρ. άπαχος κιμάς
  • 5 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 3 μεγάλα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ή ξερός
  • 4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • νερό
  • πιπέρι
  • 2 μικρά λεμόνια
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουερ

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Βγάλε τα φύλλα από το βάζο και ξέπλυνέ τα πολύ καλά με κρύο νερό. Μούλιασέ τα για 5 λεπτά σε κρύο νερό και ξαναξέπλυνε.
  • 2
    Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακάτεψε τον κιμά, τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι, το δυόσμο, 2 κ.γ. αλάτι, το ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι νερό και λίγο πιπέρι.
  • 3
    Στρώσε στη βάση μιας κατσαρόλας με χοντρό πάτο μερικά αμπελόφυλλα.
  • 4
    Τύλιξε τα ντολμαδάκια σου χρησιμοποιώντας περίπου 1 κ.γλυκού από τη γέμιση.
  • 5
    Τοποθέτησέ τους κυκλικά στη χύτρα και σε στρώσεις.
  • 6
    Σε ένα μπόλ ανακάτεψε 2 ποτήρια νερό, 2 κ.γ. αλάτι, το ένα λεμόνι στυμμένο, πιπέρι.
  • 7
    Περίχυσε τους ντολμάδες με το μείγμα.
  • 8
    Περίχυσε με το ελαιόλαδο.
  • 9
    Τοποθέτησε πάνω από τους ντολμάδες σου ένα μεγάλο πιάτο να τους καλύπτει.
  • 10
    Σκέπασε την κατσαρόλα.
  • 11
    Μαγείρεψέ τους σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίποθ 40-45 λεπτά.
  • 12
    Εάν χρειαστεί συμπλήρωσε σε νερό.
  • 13
    Στύψε το άλλο λεμόνι και ανακάτεψέ το με 1 κ.σ. κόρν φλάουρ και λίγο ζουμί από τους ντολμάδες.
  • 14
    Περίχυσε τα ντολμαδάκια και άφησε να πάρει μία βράση.
  • 15
    Σερβίρονται ζεστά


  • Σου άρεσε;

    Σχολίασε

    :ambivalent:
    :angry:
    :confused:
    :content:
    :cool:
    :crazy:
    :cry:
    :embarrassed:
    :footinmouth:
    :frown:
    :gasp:
    :grin:
    :heart:
    :hearteyes:
    :innocent:
    :kiss:
    :laughing:
    :minifrown:
    :minismile:
    :moneymouth:
    :naughty:
    :nerd:
    :notamused:
    :sarcastic:
    :sealed:
    :sick:
    :slant:
    :smile:
    :thumbsdown:
    :thumbsup:
    :wink:
    :yuck:
    :yum: