Η ηλιοθεραπεία συμβάλλει στην απώλεια κιλών! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Η ηλιοθεραπεία συμβάλλει στην απώλεια κιλών!

Ερευνητές από τη Μ. Βρετανία υποστηρίζουν ότι η μέτρια έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες βοηθά στην απελευθέρωση χημικών ουσιών, οι οποίες επιβραδύνουν την παχυσαρκία και την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.
Συγκεκριμένα ο καθηγητής Δερματολογίας στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Dr Richard Weller αναφέρει: "Έρευνες σαν κι αυτή μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα πώς ο Ήλιος μπορεί να μας κάνει καλό...
Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο καρκίνος του δέρματος δεν είναι η μοναδική ασθένεια που μπορεί να μας σκοτώσει και ίσως θα έπρεπε να διατηρούμε μια ισορροπία σε ό,τι έχει να κάνει με την έκθεσή μας στον Ήλιο" . 
Μετά από πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, ο ίδιος και η ομάδα του έδειξαν, ότι η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες λόγω του νιτρικού οξείδιου, το οποίο απελευθερώνεται στο δέρμα μετά την έκθεση στο ηλιακό φως, επιβράδυναν την πρόσληψη βάρους καθώς επίσης τα ποντίκια εμφάνισαν λιγότερα σημάδια που σχετίζονται με το διαβήτη τύπου 2, όπως τα ασυνήθιστα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και η αντίσταση στην ινσουλίνη.
Στα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Diabetes, οι ερευνητές επισημαίνουν, ότι τα ευρήματα βασίζονται σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δε βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή και στους ανθρώπους, γι' αυτό το λόγο απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: