Τρυφερές μπουκίτσες αρνιού μαγειρεμένο στη γάστρα, παρέα με μανιτάρια και ντοματίνια και και αρώματα δεντρολίβανου.
Υλικά
- 1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο (γύρω στο 1 ½ κιλό καθαρό), σε μπουκίτσες
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15'
- Χρόνος μαγειρέματος: 1:45 '
- Έτοιμο σε: 2:0 '
- 500γρ. μανιτάρια
- 20 ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ φυλλαράκια δεντρολίβανου
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του αρνιού μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του αρνιού μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα ντοματίνια, την πάπρικα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε τα υλικά σε ένα ταψί με σκέπασμα.
Προσθέτετε τα ντοματίνια, την πάπρικα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε τα υλικά σε ένα ταψί με σκέπασμα.
Βήμα 3
Πασπαλίζετε το φαγητό με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Πασπαλίζετε το φαγητό με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Βήμα 4
Ανοίγετε το ταψί, πασπαλίζετε με επιπλέον γλυκιά πάπρικα, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά ακόμα. Το φαγάκι σας είναι έτοιμο.
Ανοίγετε το ταψί, πασπαλίζετε με επιπλέον γλυκιά πάπρικα, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά ακόμα. Το φαγάκι σας είναι έτοιμο.