Ταραμοκεφτέδες | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ταραμοκεφτέδες

taramokeftedesΟι ψευτοκεφτέδες της Σαρακοστής, τρώγονται όλο το χρόνο στο καθημερινό τραπέζι με μια πράσινη σαλάτα και αγαπούν τρελά το ούζο ή το τσίπουρο...


Υλικά

  • 140γρ. λευκό ταραμά
  • 100γρ. αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ. ψίχα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
  • 1 μικρό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο ανακατεμένο με ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό, το στύβετε πολύ καλά και το θρυμματίζετε ψιλό ψιλό σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την αφήνετε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Βήμα 3

Πλάθετε κεφτεδάκια, τα περνάτε από τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε κρύα από το ψυγείο, για να γίνουν πιο τραγανά, σε καυτό λάδι.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: