Σε 15' μόνο: Γαρίδες σουβλάκι με σάλτσα βουτύρου και λεμονιού | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σε 15' μόνο: Γαρίδες σουβλάκι με σάλτσα βουτύρου και λεμονιού

Σε 15' μόνο: Γαρίδες σουβλάκι με σάλτσα βουτύρου και λεμονιούΤο δοκιμάσαμε και σας το προτείνουμε. Χρόνος προετοιμασίες 15' και χρόνος ψησίματος 15'

Υλικά για 4 άτομα: 


18 γαρίδες Νο2 ή Νο3 καθαρισμένες (με το κεφάλι και την ουρά)
 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
 2 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους)

 3 – 4 πιπεριές χρωματιστές
 1 – 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
 Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μικρό σκεύος 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

 Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1 ½ κουτ. σούπας νερό, το προσθέτουμε στο σκεύος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα.

 Παράλληλα καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε το κεφάλι και την ουρά τους. Χαράσουμε τη ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα και αφαιρούμε το εντεράκι τους.

 Μαρινάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες για 10 λεπτά σε λίγο χυμό λεμονιού.

 Περνάμε εναλλάξ στο κάθε σουβλάκι 3 γαρίδες διπλωμένες και 3 κομμάτια πιπεριάς.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε τα σουβλάκια με την υπόλοιπη ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο, το οποίο έχουμε προηγουμένως λιώσει, με ένα πινέλο για περισσότερη γεύση.

Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε δίσκο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βουτύρου – λεμονιού και γαρνίρουμε με άνηθο.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: