11 παράξενοι τρόποι για να αποφορτιστείτε από το άγχος της δουλειάς | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

11 παράξενοι τρόποι για να αποφορτιστείτε από το άγχος της δουλειάς

11 παράξενοι τρόποι για να αποφορτιστείτε από το άγχος της δουλειάςΕίναι πολλές εκείνες οι στιγμές που θέλετε να σπάσετε πράγματα ή να φωνάξετε από τα νεύρα και το άγχος σας. Πως θα καταφέρετε να δαμάσετε τα αρνητικά σας συναισθήματα με τους παρακάτω λίγο ή πολύ ανορθόδοξους τρόπους!

Κάντε μασάζ στα αυτιά σας. Το γνωρίζετε ότι κάνοντας μασάζ στα αυτιά σας εκκρίνονται ενδορφίνες, οι ορμόνες εκείνες που έιναι υπαίτιες για τα αισθήματα ευφορίας που μας κατακλύζουν...


Κλείστε την οθόνη του υπολογιστή. Εάν δουλεύετε συνεχόμενα μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή τα ματιά και ο εγκέφαλος σας αντιδρούν πιο έντονα σε εξωτερικά ερεθίσματα. Κλείστε τον υπολογιστή και δουλέψτε με χαρτί και μολύβι, εφόσον είναι εφικτό.

Φουσκώστε ένα μπαλόνι. Έχετε παρατηρήσει στις ταινίες πως όταν κάποιος παθαίνει κρίση πανικού του δίνουν μια χαρτοσακούλα να φουσκώσει; Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι φουσκώνοντας κάτι αμέσως αναπνέετε πιο βαθιά μειώνοντας έτσι τα επίπεδα άγχους στον οργανισμό σας.


Αλλάξτε τη διατροφή σας. Αποφύγετε τον καφέ και ενδώστε στο πράσινο τσάι. Φάτε μία μπανάνα (περιέχει κάλλιο το οποίο ρυθμίζει τη σωστή κυκλοφορία και την πίεση, τα οποία “τρελαίνονται” όταν βρισκόμαστε σε καταστάσεις άχγους, stress και θυμού.


Αγοράστε ένα φυτό. Ερευνητές έχουν ανακαλύψει πως ακόμη και η παρουσία ενός φυτού γύρω μας, μας αλλάζει τη διάθεση προς το καλύτερο.


Δείτε αστεία βιντεάκια. Γελάστε και δείτε το άγχος να εξαφανίζεται.
Κοιταχτείτε σε έναν καθρέφτη. Μιλήστε δυνατά λέγοντας τι καταφέρατε σήμερα και πόσο ευτυχισμένοι είστε με αυτά που καταφέρατε. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, χαμογελάστε στον εαυτό σας ή κάντε αστείες γκριμάτσες.


Ανοίξτε το παράθυρο. Ο ήλιος και ο καθαρός αέρας μπορούν κυριολεκτικά να κάνουν θαύματα σε κατάσταση άγχους. Κουρτίνες και στόρια ανοιχτά λοιπόν.


Ακούστε heavy metal μουσική. Δύο είναι τα τινά πρωτον να “χτυπηθείτε” και άρα να μή θέλετε να “χτυπήσετε” άλλους γύρω σας από το θυμό ή το άγχος σας ή να περάσετε δυσάρεστα με το συγκεκριμένο είδος μουσικής και ο θυμός-άγχος να μετατραπεί σε χαρμολύπη. Χαρά γιατί ξεφύγατε από τα φορτικά συναισθήματα. Λύπη επειδή δεν σας άρεσε αυτό που ακούσατε…


Δώστε 5 λεπτά διάλειμμα στον εαυτό σας και φωνάξτε, βρίστε, κάντε ό,τι σας εκφράζει. Απλώς πριν συμβεί αυτό μεταβείτε σε κάποιο χώρο που δεν θα σας ακούσει κανένας και κυρίως το αφεντικό σας.


Μασήστε τσίχλα. Θα σας βοηθήσει να πάρετε σωστές αναπνοές.

post4life.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: