Ο Gus σου δίνει μια εναλλακτική συνταγή για κοτόπουλο, με κάρυ και γιαούρτι
Υλικά
1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μερίδες
1/4 κούπας νερό
1 1/2 κ.γ κόλιανδρο
1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
3/4 κ.γ κύμινο
1/2 κ.γ κάρδαμο
1/8 κ.γ πιπέρι καγιέν
1/2 κούπα ξανθές σταφίδες
2 κεσεδάκια Στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι 10% λιπαρά
2 κ.σ κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το νερό, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το κύμινο, το κάρδαμο, το πιπέρι καγιέν και τις σταφίδες. Μαγειρέψτε χωρίς καπάκι μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Τα περισσότερα υγρά θα απορροφηθούν.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι και το κόρν φλάουρ. Προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μην το φτάσετε σε σημείο βρασμού. Αλατοπιπερώστε και απολαύστε.
joytv.gr