Πείτε όχι στο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πείτε όχι στο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας

Πείτε όχι στο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας Το αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και κατά την διάρκεια που η γυναίκα θηλάζει το μωρό της.

Το αλκοόλ σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν μπορεί να καταστρέψει τα νεύρα και τα κύτταρα του εγκεφάλου αλλά και άλλων οργάνων και γενικά να εμποδίσει την ανταλλαγή χρήσιμων ουσιών μεταξύ μητέρας και εμβρύου...Επίσης μπορεί να προκληθούν σωματικές αλλά ψυχικές βλάβες στο έμβρυο αλλά και στη μητέρα του!

Για αυτό το λόγο αποφύγετε να πιείτε ακόμα και ένα ποτηράκι κρασί ή όποιο άλλο αλκοολούχο ποτό σας προσφέρουν.

Το αλκοόλ περνά πολύ εύκολα στον πλακούντα και από εκεί στην κυκλοφορία του αίματος του εμβρύου. Ειδικά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όπου και δημιουργούνται τα όργανα του μικρού μωρού (εγκέφαλος, καρδιά, πνεύμονες, συκώτι κλπ) μπορεί να προκληθούν σοβαρές ζημιές.

Το αλκοόλ είναι τοξικό για το μωρό και προκαλεί σωματικές και ψυχικές εκ γενετής ανωμαλίες. Ακόμα και μετά τη γέννα, εάν αποφασίσετε να θηλάσετε πρέπει να ξέρετε πως απαγορεύεται η κατανάλωσή του , γιατί περνά στο μωρό σας μέσα από το μητρικό γάλα που του δίνετε. 




Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: