Θέλεις να ετοιμάσεις ένα γευστικό και γρήγορο πιάτο για το μεσημεριανό; Αγόρασε κιμά κοτόπουλου, πιπεριές Φλωρίνης, κολοκυθάκια και φτιάξε εύκολα τους πιο νόστιμους κοτοκεφτέδες, που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια.
Υλικά που θα χρειαστείς για 25-30 κοτοκεφτέδες:
750 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ψιλά κομματάκια
1 μεσαίου μεγέθους κολοκύθι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1 ξερό κρεμμμύδι, τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδου
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού
1/2 κουτ. γλ. κάρι
1/2 κουτ. γλ. κύμινο
1 αυγό
2 κουτ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύεις τον κιμά, την πιπεριά, το κολοκύθι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κύμινο, το κάρι, προσθέτεις το αυγό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζεις το καλό ανακάτεμα. Ζυμώνεις τα υλικά για 7 με 8 λεπτά και στη συνέχεια, βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις περάσει η μισή ώρα, το βγάζεις από το ψυγείο και αρχίζεις να πλάθεις τους κεφτέδες (βρέχεις τα χέρια σου, για να μπορείς να τους πλάσεις πιο εύκολα). Αλευρώνεις και μετά τηγανίζεις για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύεις τον κιμά, την πιπεριά, το κολοκύθι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κύμινο, το κάρι, προσθέτεις το αυγό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζεις το καλό ανακάτεμα. Ζυμώνεις τα υλικά για 7 με 8 λεπτά και στη συνέχεια, βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις περάσει η μισή ώρα, το βγάζεις από το ψυγείο και αρχίζεις να πλάθεις τους κεφτέδες (βρέχεις τα χέρια σου, για να μπορείς να τους πλάσεις πιο εύκολα). Αλευρώνεις και μετά τηγανίζεις για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Καλή όρεξη!