Μαθήματα στιλ από τις 50αρες σταρ στο κόκκινο χαλί | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Μαθήματα στιλ από τις 50αρες σταρ στο κόκκινο χαλί

Η Madonna έχει μάθει να προκαλεί κι ενώ στο παρελθόν η μανία της να είναι πάντα το κέντρο της προσοχής της βγήκε σε καλό, φαίνεται πως πλέον οι επιλογές της δεν δημιουργούν ιδιαίτερη αίσθηση. 
Μπορεί κάποτε να ήταν μια γυναίκα που επηρέαζε τη μόδα, τόσο στη μουσική όσο και στο στιλ, σήμερα όμως το προκλητικό ντεκολτέ και οι καλτσοδέτες δεν προκαλούν πια το ενδιαφέρον...
Η απόφασή της να φορέσει ένα προκλητικό σύνολο στο κόκκινο χαλί των βραβείων Γκράμι επισκιάστηκε από το σοφιστικέ στιλ των 50χρονων σταρ που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί των βραβείων BAFTA την ίδια μέρα. 
Όπως, άλλωστε, τόνισε ο διάσημος βρετανός fashion editor και blogger, Simon Glazin, οι 50αρες έχουν το πλεονέκτημα της αυτοπεποίθησης, νιώθουν άνετα με την εμφάνισή τους και δεν καθοδηγούνται από τις τάσεις της μόδας. Ένα 'προσόν' που η 56χρονη Madonna δεν επιβεβαιώνει πια με τις στιλιστικές της εμφανίσεις.
Η Julie Walters, η Imelda Staunton, η Monica Bellucci ήταν μερικές μόνο από τις εκθαμβωτικές σταρ που έδωσαν μαθήματα στιλ στο κόκκινο χαλί και απέδειξαν ότι η γοητεία δεν έχει ηλικία. 
Τα σύνολά τους όχι μόνο δεν ήταν βαρετά αλλά κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με το στιλ, τα χρώματα και τα ιδιαίτερα σχέδια. Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν όταν η Julie Walters εμφανίστηκε με ένα αστραφτερό φόρεμα με πούλιες της Adrianna Papell. 
Η καταξιωμένη και πολυβραβευμένη βρετανίδα ηθοποιός επέλεξε ένα φόρεμα που κόστιζε λιγότερο από 500 ευρώ και το συνδύασε με ένα μαύρο σάλι που κάλυπτε τους ώμους και ασημένιες γόβες. 
Το look της όπως δήλωσε ο Glazin στην εφημερίδα DailyMail ήταν το απόλυτο παράδειγμα για τις ώριμες γυναίκες που θέλουν να είναι glamorous: ήταν μακρύ, με μακριά μανίκια, είχε το ιδανικό ντεκολτέ ενώ σαν σύνολο αναδείκνυε την σιλουέτα της.
Η 59χρονη ηθοποιός Imelda Staunton που αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο της στο Vera Drake αλλά και πιο πρόσφατα στις ταινίες Harry Potter, επέλεξε μια εντυπωσιακή σμαραγδένια τουαλέτα χωρίς να φοβηθεί το έντονο χρώμα, που μπορεί, όπως είπε ο Simon Glazin, να ήταν ένα look που έμοιαζε στη ‘μητέρα της νύφης’ αλλά κατάφερε να το αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο. 
Η 54χρονη Julianne Moore εντυπωσίασε με ένα κόκκινο φόρεμα Tom Ford σε ίσια γραμμή που ταίριαζε άψογα στην καλλίγραμμη σιλουέτα της, ενώ ο συνδυασμός του βελούδινου υφάσματος με το εντυπωσιακό ντεκολτέ ήταν η επιτομή του στιλ. 
Σύμφωνα μάλιστα με τον γνωστό βρετανό fashion editor, η Moore φόρεσε ‘ένα από τα καλύτερα φορέματα που έχουμε δει στο κόκκινο χαλί και ήταν αναμφισβήτητα η star της βραδιάς. Το κόκκινο ταιριάζει στις κοκκινομάλλες και προφανώς ο Tom Ford ξέρει πώς να ντύσει μια γυναίκα».
Η femme fatale Monica Bellucci μπορεί να έχει κλείσει τα 50 όμως ακόμα κλέβει τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί. Η ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία James Bond, απέδειξε ότι η ομορφιά δεν έχει ηλικία επιλέγοντας μια μαύρη vintage τουαλέτα που αγκάλιαζε την θηλυκή σιλουέτα της και απέπνεε μια σοφιστικέ απλότητα. 
Το μαύρο χρώμα επέλεξε και η 54χρονη Kristin Scott Tomas που συνδύασε ένα μεσάτο μακρύ φόρεμα με διαμαντένια, εντυπωσιακά σκουλαρίκια και μια λιτή clutch τσάντα. 
Η κομψή ηθοποιός, σύμφωνα με τον Glazin κατάφερε να είναι λαμπερή επιλέγοντας κομψά αλλά διακριτικά αξεσουάρ και ένα φόρεμα που αναδείκνυε το σώμα της. 
Αυτό που επέδειξαν όλες αυτές οι σταρ, είναι πως η ηλικία δεν πρέπει να θεωρείται εμπόδιο για τις όποιες στιλιστικές επιλογές. Η ωριμότητα, μάλιστα, επιτρέπει στις γυναίκες άνω των 50 να είναι ειλικρινείς με το προσωπικό τους στιλ και να μην βασίζονται στις τάσεις της μόδας.
Όπως σημειώνει ο Simon Glazin, άλλωστε «μου αρέσει να βλέπω γυναίκες άνω των 50 ετών στο κόκκινο χαλί γιατί αυτό που βλέπεις είναι το πραγματικό τους στιλ. 
Οι νεότερες σταρ καθοδηγούνται από τους στιλίστες τους και τους σχεδιαστές ή τους μάνατζερ που τους δίνουν φορέματα, πολλές φορές με χρηματικό αντάλλαγμα».


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: