Λαχανοντολμάδες | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Λαχανοντολμάδες

Υλικά για 6-8 άτομα

Υλικά

-1 λάχανο (2 κιλών περίπου)
-400 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
-1 κρεμμύδι τριμμένο
-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
-1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
-½ ματσάκι μάραθο
-½ ματσάκι δυόσμο
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ντομάτα σε κυβάκια
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-αλάτι, πιπέρι





Eκτέλεση

Χαράζουμε βαθιά το κοτσάνι του λάχανου και το αφαιρούμε. Βράζουμε το λάχανο σε αλατισμένο νερό με το άνοιγμα προς τα κάτω. Μόλις μαλακώσει, το βάζουμε σε πιατέλα να κρυώσει. 

Αναμειγνύουμε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, την ντομάτα, λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα με μία κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε. 

Στρώνουμε μερικά φύλλα στην κατσαρόλα, βάζουμε πάνω τους ντολμάδες, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε με πιάτο και καλύπτουμε με νερό. Σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: