Δοκιμάστε να το σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι, είναι απλά τέλειο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για το κοτόπουλο με λαδερά λαχανικά:
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 70 λεπτά
Μαγείρεμα: 70 λεπτά
Υλικά συνταγής:
1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κόψει ή πάρτε μόνο μπουτάκια) 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ.σ. πελτέ 500 γραμμ. φασολάκια τρυφερά, καθαρισμένα και πλυμένα 250 γραμμ. αρακά 2 καρότα κομμένα σε καρέ 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (4 κ.σ.) σε πλασοτέ κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 6΄-8΄.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 50΄, να μαλακώσει το κοτόπουλο.
3. Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.
4. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλιτζ.).
5. Βράζουμε για περίπου 20΄, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.
6. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.