Κοτόπουλο με λαδερά λαχανικά | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κοτόπουλο με λαδερά λαχανικά

b0816 rszmbpvlsΔοκιμάστε να το σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι, είναι απλά τέλειο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για το κοτόπουλο με λαδερά λαχανικά:



Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 70 λεπτά
Υλικά συνταγής:
  • 1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κόψει ή πάρτε μόνο μπουτάκια)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ 500 γραμμ. φασολάκια τρυφερά, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 250 γραμμ. αρακά
  • 2 καρότα κομμένα σε καρέ
  • 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (4 κ.σ.) σε πλασοτέ κατσαρόλα. Ροδίζουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 6΄-8΄.
    2. Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 50΄, να μαλακώσει το κοτόπουλο.
    3. Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.
    4. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλιτζ.).
    5. Βράζουμε για περίπου 20΄, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.
    6. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.


    Σου άρεσε;

    Σχολίασε