Σπαγγέτι ragu: Τα μακαρόνια με κιμά αλά ιταλικά | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σπαγγέτι ragu: Τα μακαρόνια με κιμά αλά ιταλικά

Σπαγγέτι ragu: Τα μακαρόνια με κιμά αλά ιταλικάΗ κλασσική συνταγή της μαμάς με μια νότα από ιταλική φινέτσα. 
Αυτή η εκδοχή της περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά (καρότο και σέλερι) και κρασί.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
750 γρ. σπαγγέτι
Νο6 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά και 200 γρ. χοιρινό
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 κ.σ.πελτέ
1 φλιτζ. ζωμό βοδινού
1 καρότο καθαρισμένο και περασμένο στον τρίφτη

2-3 κομμάτια σέλερι (ανάλογα με το μέγεθος τους) ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
125 ml κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνη
1 ξυλαράκι κανέλλα
40 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτετε τον κιμά και τον ανακατεύετε δύο-τρία λεπτά μέχρι να τσιγαριστεί και να ασπρίσει.Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
Βάζετε τον πελτέ και 1 φλυτζάνι ζωμό βοδινού, το καρότο και το σέλερι και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό, έτσι ώστε να σιγοβράζει. Το αφήνετε τουλάχιστον 20 λεπτά.
Ρίχνετε τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 3 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Τέλος ρίχνετε τον μαϊντανό και δοκιμάζετε.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε 1 λίτρο νερό με 25 γρ. αλάτι και ρίχνετε τα μακαρόνια, αφήνοντας τα για 7 - 8 λεπτά. Τα στραγγίζετε και ανακατεύετε με τη σάλτσα.
Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Τιπ: Η ίδια σος σερβίρεται και με πένες αντί για σπαγγέτι.


Σου άρεσε;

Σχολίασε