Αρνί Γιουβέτσι (Πετρετζίκης) | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αρνί Γιουβέτσι (Πετρετζίκης)

giouvetsi_3Ένα συνηθισμένο οικογενειακό πιάτο. 
Διαβάστε τη συνταγή για το αρνί γιουβέτσι:
Εκτέλεση: 2 ώρες
Μερίδα: Οικογενειακή



Υλικά συνταγής:
  • αρνί χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 κρεμμύδια κομμένο σε φέτες
  • πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • καρότα κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κονκασέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 250 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • λίγο δενδρολίβανο φρέσκο
  • λίγο μαϊντανό
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    1. Σοτάρουμε το αρνί σε ελαιόλαδο. Όταν πάρει καλό χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ και τον κύβο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
    2. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μετά βάζουμε το κονκασέ και το μέλι και με το που πάρει μία βράση ρίχνουμε τοδενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, ένα ποτήρι νερό και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Βράζουμε για 45 λεπτά τουλάχιστον
    3. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κριθαράκι μέχρι να χρυσίσει και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    4. Όταν ετοιμαστεί το αρνάκι, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ανακατεύουμε με το κριθαράκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.
    5. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μαϊντανό και τρίβουμε τη φέτα απο πάνω. Σερβίρουμε.
    Tips
    Πρέπει οπωσδήποτε να σοτάρουμε καλά το κριθαράκι για να θωρακιστεί!
    syntagesmekefi.gr


    Σου άρεσε;

    Σχολίασε