Υλικά
Για 2-4 άτομα
sidagi
Για 2-4 άτομα
- 250 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
- 80 γραμμάρια λάδι
- 4 ώριμες ντομάτες
- 200 γραμμάρια σπανάκι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγο πιπέρι
- Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις περνάμε από το μπλέντερ.
- Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα να βράσει, με λάδι και μπόλικο νερό αφού έχει πάρει βράση μετά από 20 λεπτά, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή τον κύβο και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
- Σερβίρουμε την σούπα ζεστή ή κρύα, γαρνίρουμε με με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κρουτόν.
