Ψαρονέφρι γεμιστό με αποξηραμένα φρούτα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ψαρονέφρι γεμιστό με αποξηραμένα φρούτα

Μια γκουρμέ φθινοπωρινή πρόταση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους αλλά και την οικογένεια. 
Τα φρούτα και το κρασί δίνουν στο κρέας μια γλυκιά, φρουτένια μυρωδιά και γεύση, ενώ τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα λιώνουν στο στόμα...


 Υλικά (6 άτομα)
ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο): 4 κομμάτια, 200 γρ. το καθένα
δαμάσκηνα ξερά: 30 μεγάλα χωρίς κουκούτσι
βερίκοκα ξερά: 20
βούτυρο: 50 γρ.
λευκό κρασί: 200ml
χυμός πορτοκαλιού: 300ml
χυμός λεμονιού: 4 κουταλιές της σούπας
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σχίζετε τα 4 κομμάτια από το ψαρονέφρι κατά μήκος, χωρίς να χωρίσουν. Ανοίγετε και τα χτυπάτε για να πλατύνουν. Πασπαλίζετε κομμάτια από το ψαρονέφρι με αλάτι και πιπέρι και τοποθετείτε μια σειρά δαμάσκηνα και λίγα βερίκοκα σε όλο το μήκος τους.
Σηκώνετε τις άκρες του κρέατος και τυλίγετε μέσα τα ξερά φρούτα σχηματίζοντας ρολό. Στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες ή δένετε το κρέας με σπάγκο. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα ρολά απ’ όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με το κρασί και κατόπιν προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Βράζετε περιχύνοντάς τα συνέχεια με το ζουμί και γυρίζοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το κρέας για 30’ – 35’ περίπου. Τα τελευταία 15’ προσθέτετε και τα υπόλοιπα ξερά φρούτα, βερίκοκα και δαμάσκηνα.
Αφαιρείτε τα ρολά και πολτοποιείτε τα φρούτα της σάλτσας. Δένετε τη σάλτσα με τα πολτοποιημένα φρούτα. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Κόβετε τα ρολά σε φέτες, τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα τους.


Σου άρεσε;

Σχολίασε