Αρνάκι γκιούλμπασι | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αρνάκι γκιούλμπασι

Ένας υπέροχος, μοσχοβολιστός, τρυφερός μεζές. 

Αρνάκι γκιούλμπασι. 

Δεν μπορείς να αντισταθείς ούτε στη θέα του, ούτε στη μυρωδιά του, ούτε στη γεύση του.




Υλικά 

• 1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο
• 100-150 γρ.κεφαλοτύρι σκληρό
• 8 σκελίδες σκόρδο
• 50-70 γρ. βούτυρο
• 1 ½ λεμόνι
• Αλάτι
• Πιπέρι

Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220-250 βαθμούς κελσίου.
Πλένετε το κρέας και το καθαρίζετε από το πολύ λίπος του και το τρίβετε με το λεμόνι.

Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγετε 10 περίπου μικρές τρυπούλες, μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι κεφαλοτύρι και πιπέρι.

Αλατίζετε το κρέας γύρω-γύρω και τρίβετε με το πιπέρι.
Το τυλίγετε πολύ καλά σε δυο μεγάλες λαδόκολλες και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής και το βάζετε στο φούρνο.

Έπειτα χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες, στους 180C.

sintayes


Σου άρεσε;

Σχολίασε