Λίγο λάιμ και το άρωμα του μαϊντανού, μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στο κλασικό, τηγανητό μαριδάκι...
Υλικά
½ κιλό μαρίδα, γαύρο ή σαρδέλα
1 κουτ. σούπας τριμμένη φλούδα λάιμ
1/3 φλιτζανιού χυμό λάιμ
¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας λάδι
μερικά φύλλα ρόκας
αλεύρι
καλαμποκέλαιο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα ψαράκια, βγάζετε τα κεφάλια και τη ραχοκοκκαλιά.
Βήμα 2
Σε ένα πλατύ μπολ, ανακατεύετε το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και τον περισσότερο από το μαϊντανό (αφήνετε λίγο για γαρνίρισμα).
Βήμα 3
Προσθέτετε τα ψαράκια, τα σκεπάζετε καλά να καλυφθούν από το μίγμα και τα αφήνετε να μαριναριστούν μισή ώρα στο ψυγείο.
Βήμα 4
Ανακατεύετε το αλεύρι με το ξύσμα λάιμ και τον μαϊντανό.
Βήμα 5
Στο μεταξύ ζεσταίνετε καλά το καλαμποκέλαιο. Βγάζετε τα ψάρια, τα στραγγίζετε καλά, τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε.
Βήμα 6
Τα σερβίρετε σε πιατέλα, μαζί με τα φύλλα της ρόκας, λίγο επιπλέον ξύσμα λάιμ και φέτες λεμόνι.
Tip:*Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με γαύρο ή μικρή σαρδέλα