Σπαγγέτι με γαρίδες με σάλτσα ντομάτας και κάππαρης | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σπαγγέτι με γαρίδες με σάλτσα ντομάτας και κάππαρης

Μια ωραία μακαρονάδα που συνδυάζει τις γαρίδες με 3λογία ντομάτας -λιαστή, κονκασέ και χυμό, κάμποσα αρώματα και κάππαρη.

Υλικά
  • ½ κιλό σπαγγέτι Νο 6
  • 24 γαρίδες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
  • 1½ νεροπότηρο χυμό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις γαρίδες

Βήμα 1

Καθαρίζετε προσεκτικά τις ωμές γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους, αφήνοντας μόνο την ουρίτσα. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη, κατά μήκος, και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις φυλάτε στο ψυγείο. Μαζεύετε κεφάλια και κελύφη και τα βράζετε σε 2 λίτρα νερό για μισή ώρα περίπου. Τα σουρώνετε και κρατάτε το αρωματικό νεράκι στην άκρη.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το τριμμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο ταυτοχρόνως.

Βήμα 2

Ρίχνετε μέσα τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το βασιλικό και προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ και το χυμό ντομάτας. Αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μαγειρεύετε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά και μέχρι η σάλτσα σας να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.
Ετοιμάζετε τα μακαρόνια

Βήμα 1

Βάζετε το γαριδόζουμο σε μια κατσαρόλα, του ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε μέσα τα σπαγγέτι μέχρι να γίνουν al dente.

Βήμα 2

Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω τα σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά.

Βήμα 4

Σερβίρετε τα σπαγγέτι σε μεγάλη πιατέλα και από πάνω αδειάζετε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε