Τι χρειαζόμαστε:
1 φλ ξηρά ρεβίθια
1 φλ φάβα
1/2 φλ κρεμμύδι τριμμένο
3 κουνίτσες σκόρδο
1 φλ νερο
1/2 φλ σησάμι
1/2 φλ αλεύρι σκληρό
1 φλ ξηρά ρεβίθια
1 φλ φάβα
1/2 φλ κρεμμύδι τριμμένο
3 κουνίτσες σκόρδο
1 φλ νερο
1/2 φλ σησάμι
1/2 φλ αλεύρι σκληρό
1/4 κους κους(πλιγούρι)
1/4 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο1/4 κ.γ αλάτι
2 κ.σ κύμινο
2 κ.γ κόλιανδρο ξηρό
2 κ.γ σόδα μαγειρέματος
1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
1/4 κ.γ πιπέρι μαύρο
λάδι για τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1) Βάζετε την φάβα και τα ρεβίθια από το βράδυ να φουσκώνουν στο νερό.
Βήμα 2) Tα σουρώνετε.
Βήμα 3) Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μικρο πολύ μίξερ.
Βήμα 4) Tα αφήνετε για μια ώρα περίπου.
Βήμα 5) Kάνετε μικρές μπαλίτσες και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.
Βήμα 1) Βάζετε την φάβα και τα ρεβίθια από το βράδυ να φουσκώνουν στο νερό.
Βήμα 2) Tα σουρώνετε.
Βήμα 3) Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μικρο πολύ μίξερ.
Βήμα 4) Tα αφήνετε για μια ώρα περίπου.
Βήμα 5) Kάνετε μικρές μπαλίτσες και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Tα σερβίρετε με αραβική πίττα και με ταχίνι ντιπ. Επίσης είναι τέλεια με κομμάτια από αγγουράκια τουρσί κομμένα μέσα στην πίττα.
Tα σερβίρετε με αραβική πίττα και με ταχίνι ντιπ. Επίσης είναι τέλεια με κομμάτια από αγγουράκια τουρσί κομμένα μέσα στην πίττα.
Πηγή: sintagespareas.gr