Η στάση λεωφορείου στις ΗΠΑ που ξετρελαίνει -Να μπορούσε να γίνει και η Αθήνα όμορφη! [εικόνες] | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Η στάση λεωφορείου στις ΗΠΑ που ξετρελαίνει -Να μπορούσε να γίνει και η Αθήνα όμορφη! [εικόνες]

Η στάση λεωφορείου στις ΗΠΑ που ξετρελαίνει -Να μπορούσε να γίνει και η Αθήνα όμορφη! [εικόνες]Ορισμένες φορές οι πιο απλές ιδέες είναι οι καλύτερες. 

Αυτό είναι το μήνυμα από την υπέροχη στάση λεωφορίου που δημιούργησε η ιδιοφυής ομάδα Ισπανών σχεδιαστών με την επωνυμία  Mmmm.

Αντί να δημιουργήσουν μια τυπική τετράγωνη στάση γεμάτη αφίσες,
οι σχεδιαστές πρότειναν στους κατοίκους της Βαλτιμόρης μια ξύλινη και μεταλλική κατασκευή που αναπαριστά τρία γράμματα: BUS, λεωφορείο.

Το κάτω μέρος των τριών γραμμάτων χρησιμεύει για παγκάκι ενώ το πάνω μέρος δημιουργεί προστασία για τον ήλιο και τη βροχή. 

Το γράμμα S επιτρέπει μάλιστα να ξαπλώσει κάποιος και η ιδέα της κατασκευής είναι να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι ώστε να χαλαρώσουν και να μιλήσουν μεταξύ τους.




Η ομάδα των σχεδιαστών Mmmm αποκαλεί το έργο «μια προφανής στάση λεωφορείων». «Στην αρχή, απορρίψαμε την ιδέα γιατί μας φάνηκε πολύ προφανής. 

Μετά από μήνες δουλειάς, βρεθήκαμε μπλοκαρισμένοι. Καμμία από τις ιδέες μας δεν μας άρεσε και δεν ταίριαζαν με το συγκεκριμένο προάστιο. 

Αποφασίσαμε λοιπόν να ξαναγυρίσουμε στην πρώτη μας ιδέα, μια προφανή στάση λεωφορείου» δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας Emilio Alarcón.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο της ισπανικής ομάδας που αγοράστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο ήταν το λεγόμενο «Μπολ συνάντησης» (Meeting Bowls), στην  Times Square, έργο του 2011. 

Πρόκειται για πραγματικά μπολ, με ελαφρή κίνηση, τα οποία ενθαρρύνουν αγνώστους να συνευρίσκονται και να συνομιλούν. Κάτι από όλα αυτά θα θέλαμε και στην Αθήνα.


Δείτε και το βίντεο των Meeting Bowls)


Πηγή: iefimerida.gr


Σου άρεσε;

Σχολίασε