Bάζουμε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και καβουρδίζουμε μέσα το αρνάκι κομμένο σε κυβάκια μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και την κάππαρη και το γυρίζουμε 2-3 φορές με ξύλινη κουτάλα.
Pίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο. Bάζουμε στο φαγητό 1 ποτήρι ζεστό νερό και λίγη ζάχαρη. Aνακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου.
Oταν μαλακώσει το κρέας και μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Pίχνουμε στο αρνάκι τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το κεφαλοτύρι. Aνακινούμε ζωηρά την κατσαρόλα και ξανασκεπάζουμε το φαγητό.
Aφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα τουλάχιστον και το σερβίρουμε χλιαρό με λευκό ρύζι.