Αρνάκι γιαχνί με κάππαρη και κεφαλοτύρι Καστοριάς | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Αρνάκι γιαχνί με κάππαρη και κεφαλοτύρι Καστοριάς


Αρνάκι γιαχνί με κάππαρη και κεφαλοτύρι ΚαστοριάςΠροετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά
-1 κιλό αρνάκι (σπάλα, χωρίς τα κόκαλα)
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-1 ½ φλιτζάνι κάππαρη ξαρμυρισμένη σε χλιαρό νερό όλο το βράδυ
-1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι Καστοριάς κομμένο σε κυβάκια
-2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 ματσάκι μαϊντανό
-½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Bάζουμε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και καβουρδίζουμε μέσα το αρνάκι κομμένο σε κυβάκια μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. 

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και την κάππαρη και το γυρίζουμε 2-3 φορές με ξύλινη κουτάλα. 

Pίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο. Bάζουμε στο φαγητό 1 ποτήρι ζεστό νερό και λίγη ζάχαρη. Aνακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου. 

Oταν μαλακώσει το κρέας και μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Pίχνουμε στο αρνάκι τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το κεφαλοτύρι. Aνακινούμε ζωηρά την κατσαρόλα και ξανασκεπάζουμε το φαγητό.

Aφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα τουλάχιστον και το σερβίρουμε χλιαρό με λευκό ρύζι.


Σου άρεσε;

Σχολίασε