Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας Βάρη - Μποτέρο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας Βάρη - Μποτέρο

Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας Βάρη - ΜποτέροΗ Ελληνίδα σύζυγος του πιο ακριβού εν ζωή ζωγράφου, του Φερνάντο Μποτέρο, ετοιμάζει την έκθεσή της στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο, το καλοκαίρι του 2014, με προσκεκλημένους διάσημους γκαλερίστες, τεχνοκριτικούς, και συλλέκτες από όλο τον κόσμο.
Η ζωή της μοιάζει με κοσμοπολίτικο σίριαλ και οι φωτογραφίες της θυμίζουν φυγή από την πραγματικότητα...
Στιλ ζωής... jet set, μετακινήσεις με ιδιωτικό αεροπλάνο και σπίτια-ατελιέ σε όλο τον κόσμο, από το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη έως την Κολομβία, την Τοσκάνη και την Εύβοια.

Πριν από λίγους μήνες η γοητευτική και πανύψηλη γλύπτρια και ο διάσημος ζωγράφος σύζυγός της υπέστησαν ισχυρό σοκ, με την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στο ράντζο τους Ριονέγκρο στην Κολομβία, την ώρα που κοιμόντουσαν.
Από τότε το ζεύγος Μποτέρο έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι που έχτισε πριν από λίγα χρόνια στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην Ερέτρια, με θέα το απέραντο γαλάζιο, το οποίο αγόρασε από τον γνωστό επιχειρηματία Γιώργο Ραφαήλ. Εκεί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το ζεύγος φιλοξενεί ινκόγκνιτο τους διάσημους φίλους του, ενώ η Σοφία Βάρη ετοιμάζει την έκθεσή της στην Ανδρο. 

Στο αφιέρωμα που της ετοιμάζεται, εκτός από τα γλυπτά της, όλων των κατηγοριών και μεγεθών, θα εκτεθούν και σχέδια, ακουαρέλες, ελαιογραφίες, κολάζ και αντικείμενα μικρογλυπτικής, με σκοπό να αναδειχθούν τα πολλαπλά της ταλέντα. Αλλωστε η τέχνη φαίνεται να υπήρξε για τη Βάρη μια προδιαγεγραμμένη πορεία.

Η Σοφία γεννήθηκε στην Αθήνα και το πατρικό της όνομα είναι Κανελλοπούλου. Οσο για το Βάρη, πρόκειται για καλλιτεχνικό ψευδώνυμο το οποίο εμπνεύστηκε από τη γνωστή περιοχή της Αττικής, όπου υπήρχε το τεράστιο πατρικό κτήμα της μητέρας της, Ιλεάνας Φραγκοπούλου. 
Περήφανη για την καταγωγή της, η καλλιτέχνιδα Σοφία Βάρη κουβαλάει πάντα στην ψυχή και την καρδιά της την Ελλάδα, ενώ με τον σύζυγό της Φερνάντο Μποτέρο αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ζευγάρια στο διεθνές εικαστικό στερέωμα.



Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: