Στα Φιλαράκια σε ένα επεισόδιο για τις Ευχαριστίες, η Ρέιτσελ είχε αναλάβει να φτιάξει αγγλικό τράιφλ για επιδόρπιο, αλλά τα μπέρδεψε και έκανε μισό τράιφλ και μισή πίτα του βοσκού.
Εσείς μην τα μπερδέψετε.
Θέλετε πίτα του βοσκού και η συνταγή του κορυφαίου σεφ Γκόρντον Ράμζι θα σας βοηθήσει...
ΥΛΙΚΑ- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 500 γρ. αρνίσιος κιμάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 κ.σ. Worcestershire sause
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 250 ml. κόκκινο κρασί
- 300 ml. ζωμό κότας
- 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες & κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκοι αυγών
- τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180˚C.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο μέσα σ'ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίξτε και τσιγαρίστε τον κιμά σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και ανακατέψτε. Προσθέστε την Worcestershire sause, τον τοματοπελτέ και τα μυρωδικά και αφήστε το να βράσει για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Χύστε το κόκκινο κρασί και χαμηλώστε την θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστεί τελείως. Προσθέστε το ζωμό κότας και αφήστε το να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ βράστε τις πατάτες σε καυτό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, αφήστε τες να στραγγίσουν, ξεφλουδίστε τες, κόψτε σε χοντρά κομμάτια και λιώστε τες σε πουρέ μέσα σ'ένα σκεύος.
- Προσθέστε τους κρόκους και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς (ο πουρες πρέπει να ναι ζεστός!).
- Προσθέστε και την παρμεζάνα και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε ανακατεύοντας ξανά.Ο πουρές θα ναι αρκετά σφιχτός.
- Αδειάστε και απλώστε τον κιμά σ'ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
- Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα απλώστε τον πουρέ από πάνω.
- Προσθέστε έξτρα παρμεζάνα τριμμένη και τέλος μ' ενα πηρούνι κάνετε μερικές γραμμές σαν κυματάκια πάνω στην επιφάνεια του πουρέ.
- Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.