Τώρα που έφυγε το καλοκαίρι, σιγά σιγά πρέπει να αφήσεις τα ανάλαφρα δροσερά φαγητά και να περάσεις σε κάτι πιο… λαχταριστό και χορταστικό. Όπως για παράδειγμα μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με χοιρινά σουβλάκια με γεύση πορτοκάλι και άρωμα θυμαριού.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τριμμένο θυμάρι συν μερικά κλαδάκια για το γαρνίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- χοντρό αλάτι και πιπέρι
- 700 gr χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους
- ελαιόλαδο
- μερικές φέτες πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα
- ξυλάκια για τα σουβλάκια
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το σκόρδο, το θυμάρι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και το λάδι.
- Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, βάλε το χοιρινό, ανακάτεψε καλά και άφησε το μπολ για περίπου 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ζέστανε την σχάρα ή το grill σε μεσαία φωτιά. Σε κάθε ξυλάκι πέρασε 5 με 6 κύβους χοιρινού.
- Πρόσθεσε λίγο αλάτι και πιπέρι και βάλε τα σουβλάκια στη σχάρα μέχρι να ψηθούν, περίπου 12 λεπτά. Γύρνα τα σουβλάκια συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Όταν τα σουβλάκια είναι έτοιμα σέρβιρέ τα σε ένα μεγάλο πιάτο και στόλισε το πιάτο με φέτες πορτοκαλιού και κλωναράκια θυμαριού.
Καλή όρεξη!